cristi tofan Cover Image
User Image
Drag to reposition cover

Decât să facem referendum pentru monarhie sau republică, mai bine facem România un Stat Federal!
Noua configurație socio-politică s-ar putea numi: Statele Uimite ale României.
În componența acestora ar putea fi: Statul De Drept, Statul Paralel, Statul Paralel Cu Cel Paralel, Statul Dăgeaba, Statul Cu Părinții Până La 50 Dă Ani, Statul La Coadă (aici e și provincia Statul În Coloană), Statul În Trafic și Statul Capră. Se poartă negocieri pentru aderarea Ținutului Secuiesc, care se va numi Statul În Gât.

VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!

Intr-o dimineata, copiii isi intreaba mama: "Mama, ce este acela....un militar?"
Fara a ezita, mama le raspunde:
"E acel om care nu are program de lucru, e cel care nu are Craciun, e acel om care nu are Revelion, care nu petrece zile de nastere si nici sarbatori, care nu are nici vara si nici iarna, care nu ii imbratiseaza pe cei dragi in momentele dificile. Pentru el toate zilele sunt la fel. Este precum drapelul national...se spala cu ploaia si se usuca cu soarele, e acela care nu va vede crescand si nu vede treacerea anilor vostri. E cel care are prieten intunericul noptii, stelele cu care impartaseste problemele sale si, in noptile cele mai reci....gandurile sale. Este acela care nu raspunde familiei sale, pentru ca trebuie sa se ocupe de familia altora, este acela care doarme mai putin decat ceilalti in cursul vietii sale si stie ca va muri inaintea altora, obosit si cu putini, dar adevarati, prieteni. Este acela care atunci cand este de serviciu, se transforma in doctor, psiholog, mecanic, dictionar.....este ghid pentru ceilalti. Este cel care se emotioneaza pentru un gand, pentru o fraza, dar nu va arata acest lucru, deoarece ceea ce exprima el la exterior, este imbarbatarea pentru altii. Este cel care arata tuturor o fotografie si spune mandru: aceasta e iubita mea /sotia mea / sant copiii mei. Si cand nimeni nu il vede, se gandeste la voi, imbratiseaza niste fotografii si plange."
Apoi mama, cu lacrimi in ochi, isi imbratiseaza copiii si spune:
"Iata de ce vom petrece aceasta zi singuri, dar mandri. Pentru ca.....tatal vostru este militar!"

Dedicata tututor colegilor care in aceste zile sunt la serviciu...in teatrele de operații sau nu, si familiilor lor, cu cele mai calde urari : Craciun Fericit!si un an nou cu împliniri și realizări!!

VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!