Retete Cover Image
Retete Profile Picture
Retete
686 persoane apreciază asta

GYROS GRECESC CU PUI ȘI TZATZIKI
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 10 min
Gata in: 40 min
INGREDIENTE
900 g piept de pui
65 ml ulei de măsline
60 ml zeamă de lămâie
3 linguri iaurt grecesc
1 lingură oțet din vin roșu
2 cepe roșii tăiate mărunt
2 căței de usturoi
oregano, cimbru și coriandru
sare și piper
Pentru servit
6-8 lipii
sos tzatziki (reteta pe linkul rosu de mai sus)
2 roșii tăiate cubulețe
castraveți tăiați mărunt
frunze de salată
1 ceapă roșie mică tăiată mărunt
brânză feta
pătrunjel
măsline
MOD DE PREPARARE
Gyros grecesc cu pui și tzatziki – acest fel de mâncare câștigă tot mai mult teren la noi în țară. Este sățios, rapid, gustos, cu un gust proaspăt și de neuitat. Una dintre cele mai indicate variante dintre meniurile de tip fast food. Acum nu mai trebuie să îl cumperi! Învață să îți faci propriul gyros cu pui și tzatziki, la tine în bucătărie.
Într-un bol mediu se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, iaurtul, oțetul de vin, ceapa roșie, condimentele (după gust).

Într-o pungă care se poate închide etanș se toarnă amestecul rezultat și se bagă puiul la marinat. Se lasă la marinat 2-3 ore.

Puiul îl poți prepara cum dorești: în tigaie, pe grătar sau în cuptor.

Când este gata, transferă-l pe o farfurie, unge-l un pic cu ulei de măsline și lasă-la acoperit 10 minute. Taie-l fâșii.

Acum se fac porțiile, pe rând. În mijlocul lipiei se pune un strat de pui, salată, roșii, castraveți, măsline, ceapă roșie, feta, pătrunjel și sos tzatziki.

Împachetează bine să nu se împrăștie conținutul. Se servește cald, imediat.

Rețeta este pentru 6-8 porții.

image
VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!

TORT KRANZ

INGREDIENTE
Pentru blat
8 oua
160 g zahar
100 g nuci macinate
100 g faina
Pentru crema
4 oua
200 g zahar
100 ml lapte
1 plic zahar vanilat
300 g unt
Pentru krantz
150 g zahar
150 g nuci
MOD DE PREPARARE
Tort krantz ca la cofetărie – cea mai simplă rețetă!
Învaţă să prepari un tort krantz ca la cofetărie, cu nuci şi cremă delicioasă.

Mod de preparare:

Pentru blat, bateţi albuşurile cu zahărul, până devin spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile treptat, urmate de nuci şi făină.

Se toarnă aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu, 180 de grade circa 20 de minute.

Se face crema din cele 4 ouă bătute cu zahărul şi laptele, apoi fierte la bain marie, până se îngroaşă. Se dă deoparte pasta de ou şi se bate separat untul până devine spumos. După ce s-a răcit crema, se adaugă untul bătut. Se dă la frigider, la răcit.

Se face kranţul prin caramelizarea zahărului, peste care se toarnă nucile pisate. Se amestecă bine, apoi se toarnă într-o tavă şi se lasă la răcit. Când s-a întărit caramelul, se sparge şi se pisează. Se aleg sau strecoară bucăţile mari de nucă caramelizată.

Se taie blatul răcit în două şi se unge cu jumătate din cremă, apoi se presară cu caramelul fin strecurat anterior. Se pune blatul deasupra şi se unge cu restul de cremă. Se ornează cu kranţ şi, eventual, cu jumătăţi de nuci.

image
VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!
1 an in urma Translate

Panna cotta de vanilie cu capsuni si sirop de busuioc
150 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca (35%)
150 gr iaurt grecesc
1 pastaie de vanilie (sau 1 lingurita pasta de vanilie)
5 gr gelatina granulata (incolora)
40 gr zahar
8-12 capsuni proaspete
Sirop de busuioc
100 gr zahar
100 ml apa
5 gr frunze busuioc (frunzele de la 3 fire)
Portii: 4
Preparare
Panna cotta de vanilie cu capsuni si sirop de busuioc
Intr-un vas cu cioc se pun 50 ml lapte si se presara deasupra gelatina. Se lasa se se umfle pana pregatiti restul.
Intr-o craticioara se pune zaharul, restul de lapte si smantana. Se da la foc mic si se infierbanta (nu e nevoie sa fiarba) pana zaharul se dizolva.
Se toarna acest amestec peste laptele cu gelatina si se amesteca timp de 1 minut, ca sa se dizolve gelatina. Se adauga miezul/pasta de vanilie. Se lasa amestecul sa se racoreasca bine de tot, amestecand din cand in cand.
Cand compozitia e doar calduta, se adauga iaurtul. Se amesteca bine, eventual folosind un tel pentru o mai buna omogenizare. Se lasa compozitia sa stea cam 15 minute, amestecandu-se din cand in cand.
Impartiti compozitia in 4 forme (am folosit inelele de patiserie de 8 cm diametrul, carora le-am invartit fundul in folie de plastic; se pot folosi si inele usor mai mici) si dati la frigider minim 4-6 ore, pana se incheaga.
Se topeste zaharul in apa la foc mic. Se da focul la mediu si se mai fierbe siropul 5 minute. Se lasa sa se raceasca complet.
Se mixeaza in robot siropul si busuiocul. Se lasa 5-10 minute sa se infuzeze. Se strecoara siropul printr-o sita fina (cea de ceai). Se pune la frigider pana e nevoie de el.
* siropul este suficient pentru minim 8 bucati de panna cotta
Se taie capsunile rondele si se presara cu o priza de zahar si se lasa sa stea pana pregatiti restul.
Servire: se scoate folia de pe fiecare inel si se aseaza inelul in mijlocul farfuriei de servire. Cu uscatorul de par se incalzeste putin, pe exterior, marginea inelului, de jur imprejur. Incercati sa-l scoateti. Daca panna cotta nu se desprinde usor de pe pereti, continuati sa incalziti. La un moment dat inelul va aluneca usor si panna cotta ramane intacta in farfurie.
Asezati pe fiecare panna cotta rondele de capsuni. Turnati cate 2-3 linguri sirop de busuioc peste ele. Serviti imediat.

image
VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!
1 an in urma Translate

Salata Greceasca
TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 5 min
Gata in: 5 min
INGREDIENTE

1 castravete măricel
3 roșii medii
1 ceapă (roșie, de preferat)
100 g măsline negre dietetice
300 g brânză feta
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță oțet balsamic
oregano, sare și piper după gust
PREPARARE

Ușoară, gustoasă, sănătoasă, autentică, ieftină și sățioasă. Salata grecească este o alegere ideală pentru momentele în care vrei să mănânci ceva bun cu minimum de efort. Chit că o mănânci ca masă principală într-o zi toridă de vară, că o iei ca pechet la serviciu sau că o folosești drept garnitură la un grătar, salata asta grecească rapidă te va scoate din încurcătură.
Spală bine legumele, taie-le și adaugă-le într-un bol mare (ca să poți amesteca în voie, fără sa dai pe dinafară).

Combină uleiul cu oțetul și condimentele, toarnă peste legume, amestecă și lasă 5 minute înainte de a servi. Nimic mai simplu!

Merge perfect cu pâinea proaspătă prăjită.

image
VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!
1 an in urma Translate

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 5 min
Gata in: 5 min
INGREDIENTE

4 linguri faina
4 linguri zahar
1 lingura pudra cacao
2 linguri ou batut
3 linguri lapte
3 linguri ulei
3 linguri fulgi ciocolata
1 bucata fiola vanilie
PREPARARE

Învaţă să prepari o prăjitură cu ciocolată în doar 5 minute, simplu şi rapid.

Dacă vrei o prăjitură cu ciocolată mai consistentă, renunţă la ou.

Amestecă toate ingredientele uscate într-o cană sau un bol mediu.

Adaugă oul bătut bine şi amestecă până la omogenizare.

Adaugă lapte şi ulei, vanilie şi, dacă este cazul, fulgi de ciocolată. Amestecă bine.

Coaceţi prăjitura cu ciocolată la cuptorul cu microunde timp de 3 minute la 1000 w, sau 4 minute la 700w.

Poftă bună!

image
VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!
  • Despre
  • Retete simple si gustoase pentru gurmanzii dragi noua.