Florin Mainescu Cover Image
User Image
Drag to reposition cover

Motto: „E mai puţin dureros să te desparţi de patrie, decât a trăi în ea şi a vedea individualitatea, adică toată fiinţa adevărată a poporului pierind şi stingându-se.” – Alexandru Hurmuzachi

Se minte non-stop că românii sunt de vină pentru distrugerea și ruinarea țării!
Care români? Toate partidele politice de după decembrie 1989 au fost infestate cu alogeni! Primul guvern de după asasinarea lui Nicolae Ceaușescu, condus de premierul evreu Petre Roman, a avut un român și un țigan în componență, restul fiind evrei! Toată mass-media românească, cu 90% proprietari alogeni, este infiltrată cu evrei. Fiecare post de televiziune are cel puțin un evreu ca formator de opinie! Președintele alogen al României face sluj în fața evreilor, fiind decorat de aceștia pentru merite deosebite, adică recunoașterea unui așa-zis holocaust în România, prin care a transformat poporul român în neam de ucigași, bun de plata unor zeci de miliarde de euro ca despăgubiri către statul Israel. Cine aduce acuzele acestea grave? Taman unul al cărui bunic se înrolase în trupele Waffen SS, vestiții ucigași de evrei din al Doilea Război Mondial! Nici pesedeii nu sunt mai breji. Liviu Dragnea face naveta în Israel ca să ia lumină de la stăpânii lui, iar Gabriela Firea a dat evreilor un palat ultracentral din București pentru „muzeul holocaustului”, de unde o să fim acuzați că suntem un popor de criminali!

Acum trădătorii care conduc România nici măcar nu se mai feresc, numesc direct cetățeni israelieni în guvernul României, ca ministrul Ilan Laufer, promovat inițial de postul de televiziune Antena 3. Suntem ca la sfârșitul anilor ’40, când evreii bolșevici conduceau țara și umpleau pușcăriile cu patrioți români!

Unde au fost serviciile secrete și ce au păzit ele în cei 28 de ani de jefuire a României? Au păzit hoții sau au fost chiar complicii lor! Nici serviciile secrete nu mai aparțin României, ele au devenit sucursale subordonate altor servicii străine. Să nu uităm că prima grijă a președintelui alogen Klaus Werner Iohannis, imediat după înscăunare, a fost să numească alți doi alogeni ca șefi ai principalelor servicii secrete! Cei nominalizați și instalați ca directori la SRI și SIE, evreii Eduard Hellvig și Mihai Răzvan Ungureanu, au fost angajați/bursieri ai lui George Soros, a cărei primă directoare în România, alogena Sandra Pralong, este principala consilieră de la Cotroceni. Aceasta stabilește agenda întâlnirilor președintelui cu așa-zisa „societate civilă” și componența participanților: doar ONG-urile soroșiste, parte din ele create chiar de ea!

Unde-i dragostea de țară? De ce sunt tefeliștii #rezist lipsiți de sentimentul patriotic? I-ați văzut fluturând în piață steagurile SUA, Israelului, Canadei și UE. I-ați văzut luând apărarea multinaționalelor, la care parte din ei chiar lucrează. I-ați văzut susținând și votând alogeni ca să ajungă conducători în România. V-ați întrebat de ce aceștia au atrofiat simțul apartenenței naționale, această „amprentă” identitară a neamului nostru, o părticică din „rețeaua” neamului, conexiunea care trebuie să ne unească și să ne facă solidari și puternici în fața altora pe noi, românii?

Pe vremea când Andrei Marga – nu întâmplător clujean, din cuibul de vipere secesioniste! – era ministrul Învățământului și a provocat scandalul manualelor alternative, mulți au fost revoltați că noile manuale de istorie dedicau pagini întregi evreilor Silviu Brucan, Andreea Esca și Mihai Tatulici (vedete ale televiziunii sioniste PRO TV, instrument de imbecilizare în masă al românilor), iar eroii neamului, Mihai Viteazul sau Ștefan cel Mare, aveau dedicate doar câteva fraze.

O colegă jurnalistă m-a întrebat dacă am citit manualul respectiv. Nu-l citisem. Ea, însă, a avut răbdarea și curiozitatea să-l lectureze cap-coadă. Ziarista nu a fost intrigată doar de ducerea în derizoriu a simbolurilor poporului român, ci mai ales de faptul că, după ce a terminat de citit acel manual, a simțit efectiv sentimentul de rușine că aparține acestui popor de „pigmei” care nu a realizat nimic de-a lungul istoriei, conform celor citite în cartea ticăloasă. Asta transmitea și inducea în mentalul elevilor manualul alternativ de istorie: rușinea de a fi român!!! Acest aspect a fost cel mai grav, dar nu l-au sesizat mulți la vremea respectivă!

Cei care s-au încolonat sub stindardele #rezist și #LGBT sunt exact generația manualelor alternative! Scopul pentru care acestea au fost create și impuse în școli de dușmanii României a fost atins.

Românilor le-a fost inoculată ideea că sunt un neam de trădători, leneși, corupți și hoți și de aceea nu sunt capabili să se conducă singuri, fiind necesar să fie conduși de alogeni!

Ca să o lămurim pe asta cu „trădarea față de nemți”, pe care continuăm să-i lingușim, ba mai sunt și români dobitoci care sunt tare mândri că sunt conduși de un „neamț”, care a fost numit gauleiter peste colonie. Doar naivii – ca să nu spun „proștii grămadă”! – pot să creadă că Iohannis a fost ales prin vot. Nemţii ne-au urât dintotdeauna şi ne-au considerat trădători pentru întoarcerea armelor din 23 august 1944, uitând că mai întâi ne-au trădat ei prin Dictatul de la Viena (30 august 194, când au dat ungurilor jumătate din teritoriul Transilvaniei. La fel, germanii ne-au trădat şi prin Pactul Ribbentrop – Molotov (23 august 1939) când s-a pecetluit soarta Basarabiei, care a fost răpită de URSS în iunie 1940!

Mai sus am scris despre rolul manualelor alternative de a crea o generație căreia să-i fie rușine de originea ei românească. În paralel cu „lucrătura” aceasta din școli, mass-media condusă 90% de evrei „a muncit” din greu, în special prin intermediul televiziunilor, ca să-i convingă pe români că sunt niște degenerați incapabili, puși numai pe trândăveală și hoții, ceea ce este cu totul fals!

Româncele au fost prezentate ca fiind curve și ahtiate după bani nemunciți, prin transformarea unor țigănci inculte, ca Tonciu, în vedete și „modele” demne de urmat, iar bărbații au fost arătați ca niște bețivi violenți, leneși și hoți. Totodată, românii au fost prezentați ca niște ticăloși care-și omoară pruncii – cazuri izolate de mame vinovate de pruncucid au fost generalizate! – și s-a mințit enorm cu copiii crescuți în orfelinate ale groazei inventate, tocmai ca să apărem în ochii altora ca niște ființe iresponsabile si inumane! Nu mai vorbesc de DNA și așa-zisa „corupție”, de-ți vine să crezi că românii au inventat-o! Culmea este că doar românii sunt cercetați și băgați în pușcării, în timp ce corupătorii străini sunt bine mersi și-și văd de jefuirea țării în continuare!

La fel, s-a mințit prin intermediul televiziunilor despre cum ne-au salvat pe noi străinii, despre binefacerile regilor germani, prin rescrierea istoriei și omiterea faptelor reprobabile ale veneticilor încoronați și încornorați.

Intoxicarea cu regii germani și „minunile” făcute de ei pentru români este un fals, la care s-a lucrat intens din 1990 încoace. Ba, se pare că „germanii” mult lăudați au fost evrei, conform celor spuse de Nicolae Iorga despre familia Hohenzollern, afirmații care i-au adus și moartea, aruncată în mod mincinos și infam asupra legionarilor.

Afacerea Strousberg, un fel de „Bechtel” pe vremea lui Carol I, prin care statul român a fost păcălit de către nemți cu sume uriașe de bani, prin acte de corupție la nivel înalt, este trecută sub tăcere. La fel, s-a uitat răscoala din 1907 cu mii de răzvrătiți împușcați, când sub Carol I țăranii români trăiau ca în Evul Mediu, țara noastră fiind cea mai înapoiată din Europa. De fapt, Carol I a abdicat, înainte de moarte, fiindcă nu a vrut ca România să lupte împotriva nemților cărora el le rămăsese loial toată viața. Ferdinand a fost un pămpălău care, la fel, s-a opus războiului împotriva nemților și austriecilor, fiind împiedicat să semneze predarea necondiționată a întregii țări (pacea de la Buftea) doar de regina Maria. În fond, singurul „rege bărbat” și care a iubit cu adevărat România a fost… regina Maria. Dar, din păcate pentru cei cu filogermanismul în cap, ea a avut tată englez și mamă rusoaică!

S-au organizat, în scopul promovării străinilor, emisiuni televizate cu clasamente ale celor mai mari „români”, unde s-a încercat impunerea regilor germani pe primele locuri, în detrimentul domnitorilor români. Evreul comunist Richard Wurmbrand, convertit la protestantism luteran, un personaj de care nu auzise nimeni, a fost scos prin „vot popular” pe locul cinci în acest clasament făcut de niște proști ticăloși și manipulatori pentru alți proști, naivi și manipulabili.

Alogenii care au condus și conduc România cu sprijinul partidelor politice trădătoare, din 1990 până în prezent, au reușit să golească țara de români ca să creeze spațiu vital pentru alte popoare, care deja ne invadează. Unele fățiș, prin mult trâmbițata migrație a „refugiaților”, altele subtil și mult mai pervers. Departe de mine gândul de a mă erija în oracol, dar tare mă tem că peste foarte puțini ani românii vor deveni străini în țara lor!

de Marius Albin MARINESCU-Justițiarul.ro

image
VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!

PREȚUL DOMINĂRII GLOBALE A SUA - NUMEROASE PIERDERI UMANE Statele Unite ale Americii consideră că prezența militară în întreaga lume este unul dintre instrumentele-cheie pentru asigurarea intereselor naționale. Pentagonul are o mare cantitate de baze militare și diverse facilități în afara teritoriului național în peste 30 de țări. În plus, instructorii militari americani efectuează misiuni de formare pentru unitățile armate locale din zeci de state străine, în timp ce forțele operațiunilor speciale din SUA operează în mai mult de 80 de țări. Întreținerea și extinderea rețelei de instalații militare, precum și efectuarea de operațiuni în străinătate în 2018 vor costa contribuabilul american 89 miliarde dolari - ceea ce înseamnă cu 23,2 miliarde dolari mai mult decât în ​​anul precedent.

Cu toate acestea, finanțarea unei prezențe militare globale nu este principala provocare cu care se confruntă Departamentul Apărării al SUA. O sarcină mult mai complicată este de a aduce forțe străine la forța personalului fizic și mental sănătos, deoarece, până în septembrie 2018, Pentagonul trebuie să înroleze peste 80.000 de voluntari cifra de 69 000 de recruți de anul trecut fiind obținut cu mare dificultate.

După evenimentele tragice din 11 septembrie 2001de la New York, națiunea americană era gata să sprijine orice inițiativă antiteroristă a Casei Albe. Tinerii s-au alăturat activ efectivelor Forțelor Armate, fiind pregătite să meargă în Orientul Mijlociu și Asia Centrală pentru a se răzbuna pe extremiști pentru presupusul atac. Mai mult, New York Times a remarcat din 2002, că tineri studioși ai societatii americane s-au alaturat serviciului militar. Aveau mai multe clase de liceu și au înregistrat mai multe rezultate la testele de calificare comparativ cu perioada anterioară "9/11". Situația sa schimbat dramatic în 2005, când trupurile soldaților americani au început să sosească din Irak. În acest moment, Pentagonul a trebuit să se confrunte cu o lipsă masivă de voluntari și o reducere a calității lor, iar numai criza financiară din 2008 a forțat americanii care și-au pierdut sursa de venit să fugă de sărăcie și foame în forțele armate.

În zilele noastre, americanii nu simt o amenințare iminentă. În aceste condiții, Pentagonul are mai puține argumente pentru a atrage noi recruți. Potențialii soldați se tem de perspectiva unei moarti infame în Irak, Siria, Afganistan sau un sat necunoscut african sau latino-american. Această situație obligă Pentagonul să recurgă la diverse trucuri. Potrivit ziarului USA Today , începând cu august 2017, oameni cu istoric de "auto-mutilare", tulburare bipolară, depresie și abuz de droguri și alcool au ajuns să fie angajați în armată.

Jurnaliștii de la Newsweek indică probleme grave de sănătate fizică printre recruți, mai ales din statele sudice. Un număr semnificativ de candidați sunt obezi și nu pot să urmeze un curs de pregătire fizică de bază. Toate acestea conduc în mod inevitabil la deteriorarea pregătirii de luptă a personalului și la reducerea capacității de luptă a trupelor, precum și a creșterii criminalității în rândul militarilor și, cel mai important, creșterea ratelor de victime în misiunile de luptă, operațiunile speciale și activitățile zilnice. Military Times a raportat că în 2017 numărul de militari uciși în străinătate a crescut pentru prima dată în șase ani. Conform datelor oficiale ale DoD, numărul de morți a crescut de la 26 la 31 de militari, fără a include 17 marinari uciși în două ciocniri separate de nave.

Este evident că, în aceste condiții, Washingtonul nu este interesat să dezvăluie publicului larg, în special în SUA, pierderile în rândul armatorilor americani și contractorilor departamentului de apărare. Acesta este motivul pentru care conducerea militară utilizează o gamă largă de măsuri administrative și legale. Pentru misiunile cu risc sporit, DoD tinde să angajeze companii militare private (PMC) sau să implementeze unități formate în mare parte din persoane care nu sunt cetățeni.

Formal, Pentagonul are dreptul să nu includă victimele și membrii PMC în statistici oficiale. De asemenea, se crează sentimentul că soldații americani sunt în siguranță și sănătoși, în timp ce numai mercenarii mor în zonele de război. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea George Washington, între 2001 și 2010 au fost uciși 5 531 de soldați americani și 2 008 contractori PMC și 16210 și 44152 răniți în operațiuni de luptă în Afganistan și Irak. Astfel, numărul total de victime din SUA a depășit 7500, în timp ce o cifră incredibilă de 60362 reprezintă numărul ultimelor răniri. O practică obișnuită este ascunderea pierderilor. Reprezentanții DoD vin de obicei cu o declarație oficială, după ce informațiile au devenit deja accesibile publicului larg prin rețele sociale, organizații de monitorizare sau mass-media. În acest caz, este demn de menționat faptul că recent a existat o tendință de intervenție în activitatea observatorilor independenți.

În 2015 , un specialist în securitate internațională și un fost scriitor Guardian Nafeez Ahmed a publicat un raport de investigație în care arată că un pretins independent grup de monitorizare anti-război din Irak Corp Contele este finanțat în mare parte de către administrația SUA și contractori DoD. În timp ce, până la sfârșitul anului 2017, apelantul zilnic și alte câteva secții de știri au raportat că Pentagonul a impus o restricție privind eliberarea publică a informațiilor despre eforturile de război din SUA în Afganistan. Doar trei luni mai târziu, DoD a recunoscut că a fost o greșeală invocând "eroarea umană" .

Încercarea de a limita accesul public la operațiunea afgană vine ca rezultat al unui succes foarte limitat în această țară. În plus, cetățenii americani continuă să moară acolo. Conform statisticilor oficiale de la începutul Sentinela Operațiunii Freedom (1 ianuarie 2015 - zilele actuale), forțele armate americane au avut 47 de victime militare. Între timp, în conformitate cu iCasualities , 51 de militari americani au fost uciși în Afganistan în aceeași perioadă de timp. De regulă, motivul recunoașterii oficiale a pierderilor de către Pentagon este "scurgerea" informațiilor despre incident în mass-media. De exemplu, DoD a confirmat oficial moartea Sgt. Prima clasă Mihail Golin din provincia afgană Nangarhar, pe 3 ianuarie, o zi după ce Stele & Stripes au scris despre asta. A fost omorât pe 1 ianuarie.

Într-o anumită măsură, obișnuința de a ascunde victimele până în ultima clipă este un indicator care arată că orice american mort din afara țării este într-un fel sau altul legat de Departamentul Apărării. Cel puțin o astfel de concluzie se adresează cetățenilor americani care au fost uciși în timpul atacului terorist asupra Hotelului Intercontinental din Kabul, Afganistan. Una dintre victime a fost Glenn Selig, purtătorul de cuvânt al consilierului de campanie al Trump Rick Gates. Aceste informații au fost furnizate de un reprezentant al companiei Selig Multimedia înființată de Glenn. Identitățile altor americani sunt atent ascunse sub pretextul "respectului față de sentimentele familiilor celor morți". Ținând cont de faptul că Selig era un oficial de rang înalt, restul de trei ar putea fi agenți ai FPS, ofițeri DIA sau chiar agenți ai CIA.
Atunci când faptele de deces nu pot fi ținute în evidență, oficialii DoD recurg adesea la metode de manipulare directă a datelor. În special, victimele non-combatante pot fi excluse din lista generală a victimelor. În acest scop, chiar dacă accidentul a avut loc în timpul misiunii de luptă, acesta este adesea clasificat ca non-combat până la sfârșitul anchetei, care poate dura mai mult de un an.

Dezvăluirea informațiilor despre cetățenii americani uciși în străinătate reprezintă o altă amenințare la adresa Pentagonului - divulgarea activității militare americane în regiunile în care operațiunile cu participarea lor nu se desfășoară oficial sau obiectivele declarate nu coincid cu cele reale. "Din 1952, am desfășurat misiuni necunoscute publicului larg și, uneori, forțelor convenționale", a spus șeful Fundației Green Beret Maj. Gen. Simeon Trombitas.

Cel mai probabil, în timpul uneia dintre aceste operațiuni "necunoscute" din 4 octombrie 2017, patru trupe ale Forțelor Armate speciale ale SUA au fost ucise într-o ambuscadă lângă așezarea Tongo Tongo, Republica Niger . Primele rapoarte mass-media din ziua incidentului au arătat că trei berete verzi au fost uciși , doi au fost răniți în cursul unei misiuni comune de antrenament comun cu forțele nigeriene. Două zile mai târziu a fost găsit corpul celui de-al patrulea soldat, iar sursa anonimă a Reuters a raportat o posibilă conexiune a atacatorilor cu statul islamic. A fost nevoie de implicarea președintelui american Donald Trump 12 zile pentru a se comenta incidentul ducându-l în centrul unui scandal, fiind acuzat de atitudine nerecunoscătoare față de familia servicemanului ucis.

În ciuda acestui mare fiasco, atenția mediatică s-a îndreptat rapid spre incidentul însuși. A fost datorată lansării unui videoclip propagandistic IS bazat pe una din înregistrările aparatului de fotografiat Green Berets. În cercurile publice, experți și politicieni din Statele Unite, au apărut dezbateri intense despre natura și amploarea intervenției americane în Africa . Ca urmare, unele instituții de presă au obținut informații că unitatea Forțelor Speciale a îndeplinit o sarcină de a vâna pe unul dintre liderii locali ai IS IS Doundou Chefou. În plus, s-a dovedit că misiunea din Niger, care a devenit o surpriză pentru majoritatea instituțiilor politice americane, face parte din campania anti-teroristă de amploare a Pentagonului pe continentul african.în acest sens, forțele militare americane fiind desfășurate în Ciad, Somalia, Libia, Camerun și alte câteva țări africane.

Deghizarea operațiunilor clandestine ca misiuni de formare este una dintre metodele preferate ale lui Washington, dar nu una singură. Pentru a evita acuzațiile directe de spionaj și interferențe în afacerile interne și în alte activități ilegale din alte țări, agenții americani de informații folosesc ca acoperire organizațiile neguvernamentale și necomerciale. La 20 decembrie 2015, cetățeanul american Liza Akbari a fost ucis în capitala Afganistanului.Potrivit datelor oficiale de la Departamentul de Stat , ea a fost angajat al agenției de ajutor World Vision și contractor al USAID. Este de remarcat faptul că Israelul a acuzat angajații acestui ONG de activități de spionaj și sabotaj și cooperarea cu grupul palestinian Hamas. În plus, asasinarea lui Akbari a devenit cel de-al patrulea caz de atac împotriva membrilor World Vision din 2010. O altă dovadă care sugerează că moartea unui cetățean american nu a fost un incident a devenit un raport al șefului departamentului de investigație al poliției Kabul, crima a fost planificată și angajată folosind o armă tăcută.

Au fost ridicate numeroase întrebări cu privire la prabusirea elicopterului militar american în vestul Irakului pe 15 martie 2018. Știrile au apărut pentru prima oară în conturile de twitter din Irak în jurul orei 2 ora locală. Ei au raportat un accident care implica elicopterul de transport CH-47 Chinook. Primele comentarii neoficiale ale Pentagonului au urmat în aceeași zi. S-a clarificat faptul că avionul implicat era un HV-60 Pave Hawk care a coborât lângă orașul irakian Al-Qaim situat lângă granița siriană. Sa subliniat că echipajul a efectuat o misiune non-combatantă, dar a fost însoțit de trupe.

Pe 16 martie, oficialii DoD au confirmat moartea tuturor celor șapte membri ai echipajului. Ei au adăugat, de asemenea, că prăbușirea nu pare să fie rezultatul activității inamice. Din moment ce motivele reale ale dezastrului continuă să fie subiectul unei investigații, presa ia în considerare versiunile erorii pilotului, funcționarea necorespunzătoare și o coliziune cu liniile electrice. Cu toate acestea, având în vedere faptul că două HH-60 Pave Hawk au participat la această misiune, nu este clar de ce echipajul celei de-a doua aeronave nu a putut să denumească cauza accidentului.

Mai mult decât atât, mass-media socială, ziarul USA Today și operațiunea oficială Inherent Resolve noua versiune arată toate un alt moment al accidentului. Și, în sfârșit, folosirea unui elicopter scump HH-60G Pave Hawk pentru un transfer simplu de personal pare incredibil. Aceste elicoptere de căutare pentru căutare și salvare (CSAR) cu capabilități de sprijinire a incendiilor și echipament avansat sunt utilizate pentru livrarea unităților de comandă mici la locul de operare. Numărul trupelor de la bord, al celor patru membri ai echipajului și al celor trei pasageri sugerează, de asemenea, că este puțin probabil să fi fost o misiune de transport de rutină. Dacă elicopterele au participat la o operațiune specială, zborul ar fi fost probabil în modul de tăcere radio, ceea ce explică dificultatea de a afla cauza accidentului.

În concluzie, putem afirma că Casa Albă intenționează să sporească amploarea interferențelor în afacerile interne ale statelor independente din întreaga lume. Cu toate acestea, Washingtonul constată că este din ce în ce mai dificil să se folosească instrumentele potrivite pentru punerea în aplicare a acestei strategii, deoarece acesta se străduiește să găsească suficiente resurse umane de o calitate acceptabilă pentru a spori prezența militară americană la nivel mondial. Lecțiile istoriei ne-au învățat că problema implicării recruților sănătoși mental și fizic poate fi rezolvată fie prin agresiune externă, fie prin prăbușire financiară globală. În caz contrar, ratele de victime ale SUA în străinătate vor crește. Și ascunderea acestor informații în era "Jihady Hollywood" este aproape imposibilă.

Sursa: http://www.thelastamericanvaga....bond.com/…/price-us-


The Price Of US Global Dominance - Numerous Human Losses
The US intends to increase the scale of interference in the internal affairs of independent states around the world, yet is finding it increasingly difficult to…
THELASTAMERICANVAGABOND.COM

image
VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!

Militarismul american distruge planeta, dar nimeni nu vorbește despre el !
de Edward Morgan

Nu doar în Statele Unite , ci în întreaga lume, armata SUA a contaminat mii de site - uri, otrăvind aprovizionarea cu apă și a făcut suprafete masive de teren în întregime de nelocuit. Cu toate acestea, în ciuda bugetului său masiv - care se ridică la aproximativ 700 de miliarde de dolari în acest an - armata americană nu depune eforturi pentru a-și curăța mizeria sau pentru a compensa numeroasele victime ale activității sale toxice, afectați fiind inclusiv militarii.

Chiar dacă rolul armatei în siturile poluante din întreaga lume este un fapt cunoscut , astfel de evenimente rareori primesc o acoperire în mass-media. De exemplu, deversarea semnificativă de 94.000 de galoane de combustibil cu jet de combustibil într-o stație navală din Virginia Beach anul trecut a fost în mare parte ascunsă cu excepția ziarului local. Cu toate acestea, chiar mai puțin cunoscut este faptul că armata americană produce deșeuri mai periculoase decât cele cinci mari companii chimice americane combinate lăsându-și amprenta sub formă de substanțe toxice cum ar fi uraniul sărăcit, petrolul, combustibilul cu jet de combustibil, pesticidele, conducând detașat acest clasament.

Bazele militare americane, atât interne, cât și străine, se situează în mod consecvent printre unele dintre cele mai poluate locuri din lume, deoarece componente ale combustibilului cu jet pentru rachete contaminează sursele de apă potabilă și solul. Sute de baze militare pot fi găsite pe lista site-urilor Superfund ale Agenției pentru Protecția Mediului , care se califică pentru granturile de curățare de la guvern. Fostul șef al programului de mediu al Pentagonului a declarat pentru Newsweek în 2014 că biroul său trebuie să se confrunte cu 39 000 de zone contaminate răspândite pe 19 milioane de acri doar în SUA !!!

Una dintre acele baze militare încă contaminate (care încă funcționează) este Camp Lejuene din Jacksonville, Carolina de Nord, unde contaminarea a devenit răspândită rezultând chiar decese, după ce apele sale subterane au fost poluate cu o cantitate considerabilă de agenți cancerigeni între 1953 și 1987. Abia în februarie trecut guvernul a permis celor expuși la substanțe chimice de la Lejeune să facă cereri de despăgubire oficiale. Numeroase baze în străinătate au contaminat și aprovizionarea locală cu apă potabilă, cea mai cunoscută fiind Baza Forțelor Aeriene Kadena din Okinawa.

Dincolo de SUA, războaiele țării din străinătate și-au lăsat amprenta, distrugând în totalitate mediul din întreaga țară. În cazul Irakului, acțiunea militară americană a dus la deșertificarea a 90% din teritoriul irakian , îngrădind industria agricolă a țării și forțându-i să importe peste 80% din alimentele sale. Utilizarea de către SUA a uraniului sărăcit în Irak în timpul războiului din Golf provoca, de asemenea, o povară masivă pentru mediu irakienilor. În plus, politica militarilor americani de a folosi gropile de ardere în aer liber pentru a elimina deșeurile din invazia din 2003 a provocat o creștere a numărului de cazuri de cancer între militarii americani și civilii irakieni.

Cu toate acestea, nu numai că armata americană este cel mai mare poluator din lume, ci și cel mai mare cumpărător și utilizator de combustibili fosili din lume . Cu toate acestea, armata americană este complet scutită de toate acordurile internaționale privind clima. Ca și rolul său în poluarea mediului la scară globală, armata americană continuă să obțină un permis gratuit de a polua și de a consuma combustibili fosili ca și cum nu ar exista mâine - cu excepția cazului în care, desigur, facem ceva în legătură cu aceasta.

Sursa: https://www.marchonpentagon.co....m/…/22/Militar-Destr
Fotografia postată de In slujba semenilor.

image
VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!