Dezvoltare personala Cover Image
Dezvoltare personala Profile Picture
Dezvoltare personala
60 persoane apreciază asta

Întotdeauna am fost provocat de observarea oamenilor care au rezultate, care au momente de strălucire, oameni care sunt capabili să producă valoare oriunde ar fi.

Când observi îndeajuns de multe persoane, automat o să observi tipare (mă voi folosi mai mult de cuvântul pattern în acest articol), lucruri comune pe care le vezi la un grup de oameni.

Pattern-urile, nu explică însă 100% ceea ce fac acești oameni ca să fie productivi, inspiraționali, profesioniști, inovativi, dar măcar îți oferă indicii care te pot ajuta să devii și tu un pic mai bun.

Oamenii WOW sunt cei care ridică IQ-ul unei săli pline de oameni, imediat ce a intrat pe ușă.

Oamenii WOW sunt cei care îți furnizează idei din discuții banale.

Oamenii WOW sunt posibile modele de urmat sau sunt oameni care s-ar putea să provoace o revoluție pozitivă, din care toată lumea are de câștigat.

Oamenii WOW sunt pricepuți într-unul sau mai multe domenii și au abilitatea de a învăța foarte repede.

Sunt multe de spus despre oamenii WOW, dar aș prefera să mă concentrez pe 17 obiceiuri pe care eu le-am observat de-a lungul timpului, la acești oameni WOW.

Unele obiceiuri se pot uni și pot deveni competențe sau abilități complexe, însă prefer să le separ în obiceiuri, pentru că reprezintă lucruri pe care acești oameni WOW le fac în mod repetat și regulat cu scopul de a genera WOW în mediul în care ei își petrec timpul.

Acest articol este destul de lung, dar sigur o să merite, mai ales dacă ești interesat să descoperi similarități și diferențe între tine (sau prieteni de ai tăi) și acești oameni WOW despre care vorbesc.

S-ar putea pe alocuri să par ambiguu sau filosofic, dacă ai vreo întrebare, o aștept cu plăcere în zona de comentarii , te rog nu fi timid(ă).

Obiceiul #1: Sunt orientați către rezultate.

Oamenilor WOW le place foarte mult să creeze lucruri sau să ducă lucrurile la final. Orientarea asta către rezultate le aduce și mai mult WOW și le dă încredere în puterile proprii.

De mulți sunt considerați oameni WOW doar pentru că duc un lucru până la capăt.

Faptul că sunt orientați către rezultate, nu înseamnă că nu eșuează, pur și simplu înseamnă că văd mai clar finalitatea sau sunt orientați către finalitate.

Obiceiul #2: Sunt proactivi.

Oamenii WOW au această calitate de a fi proactivi. Într-un mediu în care aceștia sunt înconjurați de oameni care se complac sau se plâng de cauze externe, oamenii WOW au inițiativă și se implică.

Ei fac din task-uri plictisitoare – task-uri WOW, pline de însemnătate. O banală prezentare devine un best case practice de public speaking.

Un training plictisitor devine cea mai interesantă pregătire. Transformă prin proactivitate din “meh” în “WOW”.

De cele mai multe ori proactivitatea acestora se traduce prin optimism sau acțiune.

Obiceiul #3: Sunt productivi.

Fiind orientați către rezultate, pentru oamenii WOW contează să producă ceva.

Rezultatul nu este întotdeauna pozitiv, dar sentimentul de a finaliza un lucru și de a produce ceva, care poate fi de folos, le conferă statutul de oameni WOW.

Oamenii WOW produc mai mult decât media, nefiind mediocri. Şi oamenii WOW au zile proaste, dar fiind proactivi aceștia își schimbă starea de spirit din “meh” în WOW.

Oamenii WOW folosesc timpul în avantajul lor și îl privesc ca pe o resursă, nu ca pe un ceas cu bombă.

Fiind prieteni cu timpul, aceștia își consumă în mod eficient timpul, la sfârșitul zilnic, realizând mai mult decât și-a propus la începutul zilei.

Obiceiul #4: Fac lucrurile cu plăcere și/sau din pasiune.

Pasiunea și plăcerea pot fi considerate 2 valori legate de muncă.

Când oamenii WOW fac lucruri care nu respectă cele 2 valori, se simt oameni meh, nu simt că fac ceva WOW. Nu se simt provocați, nu se simt stimulați, nu se simt implicați.

Dar când aceștia respectă valorile WOW, adică pasiunea și plăcerea, totul are sens.

Reușesc să își răspundă la întrebarea “de ce fac ceea ce fac?”, iar ceea ce fac iese WOW, indiferent de cât de banal ar fi totul la prima vedere.

Obiceiul #5: Se educă în mod continuu.

Sunt în căutare mereu de cunoștințe WOW, cunoștințe care îi fac mai deștepți, mai buni, mai bine pregătiți.

Mulți oameni WOW au obiceiul de a citi mai des decât media, paralel au și obiceiul de a încerca/testa ceea ce studiază.

Deseori se întâmplă ca oamenii WOW să nu știe teoria, dar să poată demonstra empiric ceea ce știu.

Dacă ai auzit de piramida lui Maslow până acum, ultima treapă a nevoilor, treapa autoactualizării, este de o importanță majoră în viața oamenilor WOW.

maslow

Obiceiul #6: Sunt generoși.

Ce a înțeles greșit lumea legat de oamenii WOW, este că aceștia nu își măsoară generozitatea în lucruri materiale.

Fiind orientați către contribuție, aceștia văd lucrurile altfel. Sunt dispuși să ofere din timpul lor, să ofere servicii gratuite, sfaturi, ajutor, sprijin creativ, lucruri care știu că sunt mai de folos pe termen lung.

Ei nu îți pescuiesc peștele pe care vrei să îl mănânci, ei te învață să pescuiești.

VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!

Uneori detinem anumite sume de bani, nu neaparat mari , dar nu stim cum sa le investim . Pentru aceasta situatie exista un raspuns simplu si sincer : INVESTESTE IN TINE . O carte dintr-un domeniu ce te intereseaza, un curs de calificare si lucruri de acest gen pot fi cea mai inteleapta decizie de a investi banii . Cu noile cunostinte dobandite vei stii sa intampini anumite oportunitati pe care probabil nici nu le vazusei pana acum!

image
VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!
  • Despre
  • Cea mai buna investitie a unui om este chiar investirea in sine.