Pagina antreprenorului roman Cover Image
Pagina antreprenorului roman Profile Picture
Pagina antreprenorului roman
61 persoane apreciază asta

Acte normative privind plata defalcata a TVA
Potrivit unui comunicat de presa publicat pe site-ul ANAF actele normative privind plata defalcată a TVA sunt publicate pe portalul “Sistemul Naţional de Raportare Forexebug”, în secţiunea “Informaţii Publice” -“Acte normative – plata defalcată a TVA” şi pot fi vizualizate acesând linkul:
https://extranet.anaf.mfinante.....gov.ro/anaf/extrane

Acte normative - plata defalcată a TVA

extranet.anaf.mfinante.gov.ro
VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!

Amortizarea imobilizarilor necorporale

Iata mai jos o scurta sinteza a prevederilor legate de duratele de viata ale imobilizarilor necorporale conform O 1802/2014 :

Cheltuielile de constituire – se amortizeaza intr-o perioada de cel mult 5 ani
Cheltuielile de cercetare-dezvoltare – se amortizează pe durata de utilizare sau pe perioada contractului, după caz. În cazul în care durata contractului sau durata de utilizare depăşeşte 5 ani, durata de amortizare a cheltuielilor de dezvoltare nu poate depăşi 10 ani.
Concesiuni, brevete si alte drepturi si valori similare – se amortizeaza pe durata prevazuta de utilizare
Fondul comercial – in cazul în care fondul comercial este tratat ca un activ, acesta se amortizează, de regulă, în cadrul unei perioade de maximum 5 ani. Totuşi, în cazurile excepţionale în care durata de utilizare a fondului comercial nu poate fi estimată în mod credibil, entităţile pot să amortizeze fondul comercial în mod sistematic într-o perioadă de peste 5 ani, cu condiţia ca această perioadă să nu depăşească 10 ani.
Alte imobilizari necorporale – programele informatice, precum şi celelalte imobilizări necorporale înregistrate la elementul “Alte imobilizări necorporale” se amortizează pe durata prevăzută pentru utilizarea lor de către entitatea

image
VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!
  • Despre
  • Aceasta pagina este dedicata tuturor antreprenorilor romani , intrucat va va tine la curent cu toate modificarile legislative ce ce v-ar putea afecta.