Tudor Tudose Cover Image
User Image
Drag to reposition cover

Încerc un exercițiu de imaginație: ce s-ar fi ales de poporul nostru dacă nu s-ar fi făcut Unirea Principatelor în 1859?
Ce soartă ar fi avut provinciile românești? Care ar fi fost granițele lor? Ar fi fost independente sau ar fi făcut parte din averea altor state?
Le-ar fi fost românilor mai bine sau mai rău? Cum ar fi trecut cele două războaie peste noi? Care ar fi fost locul nostru în rândul lumii?
Este clar că uniți suntem mai puternici. Dincolo de contradicțiile politice sau principiale, suntem suverani în interiorul granițelor noastre și asta arată suficient de bine ce mare importanță are (i)responsabilitatea oamenilor politici aflați în scaunele puterii. Ce mult contează înțelepciunea în fața intereselor prioritare ale națiunii.
Uneori deciziile capitale se iau în grupuri restrânse, deși afectează toți românii. Poate că ar fi bine să dăm mai multă încredere judecății acestui popor, ca să poată decide nemijlocit față de interesele sale. Bolovanii provocărilor prin care trecem, ca națiune, pot fi urniți doar dacă punem mâna împreună. "De la vlădică până la opincă!"
Viitor glorios, Românie!

VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!

Cel mai tare îmi place când instituţiile sunt drăgăstoase cu mine. Când sunt aşa de apropiate, de amabile şi de duioase, încât îmi vine să cumpăr tot ce au la ofertă.
Am fost realmente îndrăgostit când mă aflam în tandreţuri cu o firmă care vindea cărţi. Erau ele (cărţile) cam scumpicele, dar mie îmi scria personal o mare vedetă de televiziune ("Iaca, nevastă, cine mă cunoaşte pe mine!”). Cu câtă nerăbdare aşteptam plicul cu scrisorica (aşa de romantic! ), pe care o citeam cu intonaţie, în bucătărie. Cum mă mai lăuda şi cum mă mai alinta! Trăiam a doua pubertate...
N-am dat importanţă bârfelor şi manifestărilor de invidie şi gelozie care spuneau că semnătura ar fi scanată, că aşa le scrie la toţi, că, de fapt, nici nu ştie cine sunt. Am mers înainte, cu un zâmbet triumfător, de bărbat adorat de o vedetă de talie naţională şi chiar turcească.
Asta până în ziua fatidică în care am constatat că şi vecinul meu a primit un plic exact la fel. Nimic nu poate descrie şocul şi groaza decât: ŞOC ŞI GROAZĂ!
Vedeta mă înşela cu vecinul. Am renunţat eu, cu inima sfâşiată şi le-am urat să fie fericiţi.
Primesc, de la o vreme, mesaje de la tot felul de aplicaţii. Adică, deschid FB: "Bună dimineaţa, Tudor!". Vreau să văd cum e vremea: " O zi bună, Tudor!".
Vă daţi seama că, pentru mine, care am trecut printr-o experienţă sentimentală aşa de intensă cu firma de cărţi, chestiile astea mi se par, pur şi simplu, birocratice. Nu mă mulţumesc atitudinile astea seci şi impersonale. Ce e aia: "Bună dimineaţa, Tudor"?
Cu totul altceva ar fi dacă mesajele ar fi mai implicate, mai personale.
Cum ar fi: "Bună dimineaţa, iubitule. Ce bine arăţi astăzi!"
Sau: "Să ai o seară minunată, Marlena! Ce frumoasă/deşteaptă/slabă pari cu hainele astea! O să-i dai gata pe toţi! Poop, sweetie!"
Auzi, bă, Markule? Ce deştept/frumos/bogat ai ajunge dacă ai face chestia asta!

VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!

N-apuc să văd tot ce scriu toţi cei din lista mea în fiecare zi. Şi- Slava Domnului - nici măcar nu-s mulţi.
Se întâmplă că am pagina setată pe ultimele noutăţi, nu pe ce crede Ţucărberg (Marcu pentru neamuri) că e important pentru mine, aşa că văd ce s-a postat în maxim ultimele 2-3 ore, iar mie îmi place să dau like-uri
Aşa că vin cu o propunere:
- Dragă Ţucăre, ce-ar fi să faci tu paginile ca pe nişte liste de link-uri, de genul:
* Mariana a trimis o poză cu cafea de dimineaţă. Dă click dacă vrei s-o vezi.
* Costel a dat check-in cu ultima crâşmă unde mai avea telefonul. Iaca ce faţă avea.
* Eusebiu a pus un filmuleţ cu pisici. Like sau ignore.
* Leopoldina a pus status cu "O dimineaţă fericită" Dă-i un comentariu cu "Să-ţi fie de bine!".
* Dacă tot te implici, poţi să-i dai şi lui Lică un mesaj cu deget în sus şi "Aşa băiatule, bravo!" Ştie el de ce...
* Verifică dacă Lică nu a dat check-in că e plecat în delegaţie. În acest caz, îi trimiţi mesajul lui Mihai.
* Reclamele se pot băga toate într-o secţiune "Reclame". Evident că n-o să se uite nimeni la ele, până când "advertiserii" nu vor pricepe că nu cumpărăm chestii care nu ne trebuie, prezentate alambicat şi pretenţios.
* Comentariile politice se pot accesa după formarea unei parole, gen "Demonstrează că nu eşti robot". În felul ăsta nu ajung la populaţie naivă, vulnerabilă, uşor de prostit.
* La ăia care postează fake-news să îi lase o dată, a doua oară - avertisment, iar a treia oară să i se modifice profilul, în mod aleatoriu, ca să nu-l mai recunoască nici mă-sa. Gen, "în loc de inginer la firma cutare" să scrie: "Individ cu tulburări obsesive, se crede inginer". Sau, în loc de "asistent marketing la firma X" să scrie: "Haită penală, se culcă cu şeful". Şi tot aşa.
Propunerile pot fi completate şi îmbunătăţite, adică oricine poate contribui cu orice crede că poate ameliora, cât de cât, eficienţa sistemului.

VĂ RUGĂM SĂ VĂ AUTENTIFICAȚI PENTRU A ACȚIONA!